Beelduitwisseling is een proces waarbij banken digitale afbeeldingen van cheques verzenden in plaats van de daadwerkelijke documenten te verzenden. Het proces, ingesteld door de “Check 21”-wetgeving die in 2004 werd aangenomen, maakt gebruik van technologie voor het vastleggen van bankbeelden, zoals scanners, om digitale documenten te produceren die via internet kunnen worden verzonden. Het proces heeft verschillende praktische voordelen voor financiële instellingen van elke omvang, met name de onderstaande.

Lagere verwerkingskosten

Onderzoek toont aan dat de Federal Reserve de prijs van de verwerking van papieren cheques elk jaar met vijf tot zes procent verhoogt. Tegelijkertijd verlaagt de instelling de prijs voor beeldverwerking. Papierverwerking is ook kostbaar omdat het de kosten met zich meebrengt van het betalen van werknemers om de verwerking uit te voeren, samen met het kopen en onderhouden van verwerkingsapparatuur. Beeldverwerking vermindert of elimineert deze kosten .

Lagere transportkosten

De meest voor de hand liggende kostenbesparing die beeldverwerking oplevert, betreft transport. Documenten bezorgen met een koerier zorgt voor hogere transportkosten, waaronder brandstofkosten en verzekeringen, om er maar een paar te noemen. Als een instelling een eigen bezorgvloot heeft, zijn de kosten van het vervoer van documenten nog hoger nadat de onderhoudskosten en de chauffeurssalarissen en -voordelen zijn toegevoegd. Door koerierskosten en de noodzaak van een bezorgvloot te elimineren, kan de verwerking van beelduitwisseling een instelling jaarlijks duizenden dollars besparen beeldbank.

Vermindert zwevende cheques

De technologie voor het vastleggen van bankafbeeldingen vermindert de tijd die nodig is om cheques te wissen. In de afgelopen jaren zweefden cheques – de tijd die nodig was om de cheque bij de clearingbank te bereiken, betekende dat de ontvanger dagen wachtte om het geld te ontvangen. Door het clearingproces te versnellen, verlaagt digitale technologie de floatkosten met drie tot vijf procent voor elk item beeldbank.

Verhoogde klanttevredenheid

Klanten waarderen de virtualisatie van financiële documenten vanwege de eenvoud en veiligheid die het biedt voor financieel recordbeheer. Wanneer cheques fysiek aan de klant worden geretourneerd, bestaat het risico dat dieven de documenten stelen, wassen en hergebruiken. Het verzamelen van papieren documenten vereist ook minder veilige soorten opslag, zoals archiefkasten of accordeonmappen. Omdat de afbeeldingen worden opgeslagen op de servers van de instelling, kan de klant inloggen op zijn account en online toegang krijgen tot de afbeeldingen van de documenten.

Verbeterde gegevensopslag

Het bewaren van digitale afbeeldingen van documenten heeft twee voordelen op het gebied van gegevensopslag: het vermindert de behoefte aan fysieke opslagsystemen die waardevolle kantoorruimte in beslag nemen, en het maakt het gemakkelijker om financiële gegevens extern op te slaan. Door de gegevens offsite op te slaan, kan een instelling deze terughalen als een ramp de locatie vernietigt.

Gevolgtrekking

Door digitale afbeeldingen van cheques te maken die via internet kunnen worden verzonden, stelt beelduitwisseling instellingen in staat financiële informatie efficiënter te verstrekken dan toen fysieke cheques werden verzonden. De technologie voor het vastleggen van bankafbeeldingen die digitale afbeeldingen van documenten produceert, biedt banken op verschillende manieren voordelen, met name door de verwerkingskosten te verlagen, de transportkosten te verlagen, het zweven van cheques te verminderen, de klanttevredenheid te vergroten en de gegevensopslagcapaciteit te verbeteren. Neem vandaag nog contact op met een leverancier van verwerkingsoplossingen voor financiële instellingen voor meer informatie over beeldtechnologie voor banken.